La reducció de despeses, la potenciació de la biodiversitat autòctona i la millora de la qualitat de l’estada dels clients no han de ser necessàriament objectius enfrontats. Des de topbiodiversity entenem que, tot al contrari, poden ser un impuls circular que ens ajudi a augmentar el prestigi del càmping i un reclam afegit de cares a atraure nous clients.
L’estacionalitat d’ús d’aquestes instal·lacions i l’àmplia superfície que ocupen són dos variables importants que ens marquen les propostes a desenvolupar. Aquestes característiques, però, ofereixen multitud d’oportunitats per establir i impulsar la fauna i flora local, així com diversificar i reestructurar el paisatge.
Aquests canvis ens aportaran un valor afegit en forma de control de plagues, millora paisatgística i biodiversitat de la zona. Però no només en el camp de la biodiversitat, sinó que també ens permetran oferir un ventall d’activitats dins la natura, així com millorar el benestar dels clients i reduir les despeses de manteniment.
Feines que desenvolupem:
- Diversificar i reestructurar el paisatge per tal de incrementar la biodiversitat, la resiliència climàtica i la prevenció d’incendis.
- Control de plagues, especialment mosquits i talpons, utilitzant la fauna local.
- Generació de refugi i zones de cria per a diferents espècies. Instal·lació de caixes niu per a ocells i rats penats, així com refugis per a amfibis i rèptils.
- Generar una funcionalitat com a corredor biològic.
- Visualització de mapes online.
- Desenvolupament dels ODS 2030 (Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030), especialment l’ODS 15 i, complementàriament l’ODS 3, 6, 11, 13 i 17.